Wie betaalt motorrijtuigenbelasting?
Dat is simpelweg de 'houder' van de auto, dus degene op wiens naam de auto staat. Natuurlijk zijn er ook uitzonderingen mogelijk. Wanneer je de auto bijvoorbeeld geschorst hebt, hoef je niks te betalen. Ook ingeval van lease kunnen er andere afspraken zijn.
Wat betaal je nu voor een EV?
Op dit moment helemaal niets. Dat kun je in de wettekst vinden, maar op de website van de Belastingdienst staat ook een handige rekentool met - uiteraard - dezelfde uitkomst. Maar let op: wetteksten kunnen wijzigen, dus check altijd of je de versie hebt die nu ook nog geldt.
Hoe zit het in de toekomst?
Met de spreekwoordelijke 'garantie tot aan de voordeur' kunnen we in ieder geval al aangeven dat het huidige kabinet de volgende plannen heeft met de EV:
Kortom, rijd je in een EV-personenauto, dan heb je nog een aantal jaren een voordeeltarief. Omdat een EV-personenauto zwaarder is dan een 'gewone' personenauto, is dat fijn omdat je anders al snel in een hogere tariefklasse terechtkomt.
Of het nieuwe kabinet dezelfde plannen heeft, of nog met eigen aanpassingen komt, weten we waarschijnlijk rond Prinsjesdag in september.
]]>